Menu
  • Catering
  • O nas
  • Kontakt

Potrawy świąteczne

Przygotowanie dań świątecznych to pracochłonne i trudne zadanie, dlatego jeżeli nie mamy czasu by zająć się tym możemy zdecydować się na pomoc profesjonalnej firmy cateringowej, której wieloletnie doświadczenie w przygotowywaniu dań na pewno spełni Państwa oczekiwania.

Nasz oferta menu świątecznego łączy polskie przyzwyczajenia żywieniowe z nowoczesną kuchnią. Przyjmujemy zamówienia zarówno na realizację całego przyjęcia w naszej jadłodajni, jak i na dostawę poszczególnych potraw we wskazane przez Państwa miejsce. Organizując przyjęcie w domu możemy serwować posiłki na Państwa zastawie lub za symboliczna opłatą warto skorzystać z naszej kompletnej i eleganckiej porcelany. Poniżej przedstawiamy listę menu przygotowaną na okazję Świąt Wielkanocnych oraz Świąt Bożego Narodzenia:

Przyjęcia świąteczne
Potrawy przyrządzane na Wielkanoc

  • 1. Barszcz biały na zakwasie z jajkiem i z białą kiełbasą
  • 2. Kiełbasa biała pieczona
  • 3. Półmisek mięs pieczonych z dekoracją
  • 4. Jajka w szynce na sałatce jarzynowej
  • 5. Jajka faszerowane pieczarkami
  • 6. Jajka faszerowane z koperkiem
  • 7. Jajka faszerowane czerwone
  • 8. Jajka w sosie tatarskim
  • 9. Pomidor z serem mozarlla
  • 10. Sałatka gracka
  • 11. Sałatka jarzynowa
  • 12. Pasztet drobiowy
  • 13. Schab z galarecie
  • 14. Pierś indycza pieczona
  • 15. Faszerowane pieczarki
  • 16. Pieczarki w cieście
  • 17. Tartanka z łososiem i cytrynką
  • 18. Tartanka z rybą maślaną
  • 19. Tartanka ze śledziem
  • 20. Tartanka z pasztetem z dziczyzny
  • 21. Tartanka z pastą jajeczną
Potrawy przyrządzane na kolację Wigilijną

 

I. Dania zimne:
1. Śledź w śmietanie
2. Śledź po kaszubsku
3. Śledź po rosyjsku z czarnym kawiorem
4. Śledź w oleju
5. Karp w galarecie
6. Ryba po grecku
7. Ryba faszerowana
8. Deska wędlin i mięs pieczonych
9. Deska serów
10. Łosoś w sosie cytrynowym
11. Sałatka jarzynowa
12. Sałatka ryżowa z tuńczykiem
13.Sałatka brokułowa z jajkiem
14. Sałatka z grillowanym kurczakiem w sosie żurawinowym
15. Korki śledziowe z papryką, oliwką
16. Jajka w majonezie
17. Jajka faszerowane pieczarkami
18. Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
19. mini tatar z łososia na krążkach chlebowych
20.karp po żydowsku

II. Zupy:
1. Barszcz czerwony czysty
2. Barszcz czerwony z pasztecikami ( kapusta i grzyby)
3. Barszcz czerwony z uszkami

III. Dania na ciepło
1. Karp smażony
2. Kapusta z grzybami na oleju lnianym
3. Pierogi z kapustą i grzybami
4. Pierogi z mięsem

Zaufali nam:

Mail: kogucikcateringpl@gmail.com Adres: ul. Abramowicka 30, Lublin
tel: 513 - 455 - 236 Przemysław Gołębiowski - właściciel
Ta strona wykorzystuje pliki COOKIE. Jeżeli je akceptujesz naciśnij.Akceptuje Czytaj więcej
Polityka Prywatności Cookies

necessary Always Enabled

non-necessary